flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про виконання Шевченківським районним судом м.Києва вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" за 1 півріччя 2017 року

20 липня 2017, 16:36

Звіт

про виконання Шевченківським районним судом м.Києва

вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації"

за 1 півріччя 2017 року

 

 

У 1 півріччі 2017 року до Шевченківського районного суду м.Києва надійшов 61 запит з посиланням на Закон України «Про доступ до публічної інформації», з яких від громадян – 45 (74%) запитів, від представників юридичних осіб – 14 (23%) запитів, від громадських організацій – 2 (3%) запита. Зокрема, електронною поштою – 35 (57%), поштою – 12 (20%), через канцелярію суду – 14 (23%) запитів.

Питання, порушені у запитах, стосувалися в основному наявності або стану розгляду судових справ та отримання копій судових рішень (38 запитів – 62%); надання статистичних даних (5 запитів – 8%); надання інформації щодо особистих даних суддів, їх помічників, копій декларацій про майновий стан суддів, періодів відпусток суддів (3 запита – 5%); надання інформації щодо внесення рішень до ЄДРСР  (2 запити – 3%); а також надання інформації щодо кількості слідчих суддів, списку працюючих суддів та їх помічників, судді-спікера та прес-секретаря, розподілу судових справ, надання службового житла, участі у справах присяжних тощо.

Усі запити опрацьовано та розглянуто в установлений термін, за виключенням 2 випадків, в яких термін надання відповіді було не додержано на 1 робочій день.

За результатами розгляду було задоволено (у т.ч. частково) 40 запитів, у задоволенні 21 запиту було відмовлено, оскільки запитувана інформація у суду була відсутня або не належала до публічної.

У запитах з питань відправлення правосуддя заявникам було роз’яснено, що запитувана інформація не є публічною в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації» у зв’язку з чим не підлягає виконанню в порядку та у строки, встановлені цим Законом, та повідомлено, що отримання інформації з питань відправлення правосуддя здійснюється виключно відповідно до вимог процесуального законодавства і не є предметом регулювання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Відповіді на запити були надані в письмовій формі та направлені запитувачам за допомогою поштового або електронного зв’язку за вибором заявника.