flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шевченківський районний суд міста Києва звертається до громадськості з проханням відстоювати права громадян законним способом

29 листопада 2017, 11:16

На розгляді у Шевченківському районному суді міста Києва перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням Короля О.В. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.299 КК України.

28 листопада 2017 року  вказане кримінальне провадження було призначено до судового розгляду. Однак, напередодні  судового засідання до приміщення суду з’явились особи, (які представлялися захисниками тварин) почавши порушувати громадський порядок, цим самим перешкоджаючи здійсненню правосуддя та належного доступу осіб до приміщення суду. Виявивши бажання бути присутніми під час судового слухання кримінального провадження, зазначені особи продовжували порушувати порядок у судовому засіданні, на що головуючий суддя неодноразово оголошував попередження та закликав до додержання порядку у судовому засіданні. Не реагуючи на попередження, активісти продовжували неправомірне поводження та порушували порядок у судовому засіданні. Не маючи можливості продовжувати розгляд кримінального провадження у зв’язку з ганебною поведінкою присутніх, головуючий суддя був вимушений закрити  судове засідання.

Шевченківський районний суд міста Києва вважає зазначені дії неприпустимими та звертається до громадськості з проханням відстоювати права громадян законним способом, не порушуючи право інших громадян на доступ до судочинства.