flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Шевченківського районного суду міста Києва взяла участь у проведенні тренінгу для підготовки кандидатів на посаду судді

04 грудня 2017, 16:15

З 28 листопада по 1 грудня 2017 року суддя Антонюк М.С. взяла участь у проведенні  тренінгу для тренерів з навчального курсу для кандидатів на посаду судді “Особливості розгляду окремих категорій справ у кримінальному судочинстві”, який організувала Національна школа суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом “Підтримка судової реформи”.

Зазначений курс присвячений детальному вивченню та обговоренню питань, які включають надзвичайно важливі теми кримінального судочинства: “Злочини проти власності”, “Злочини у сфері господарської діяльності”,“Злочини проти життя та здоров’я людини”, “Злочини проти волі, честі та гідності особи”,“Злочини проти основ національної безпеки України. Військові злочини”,“Злочини проти громадського порядку та моральності” та інші види злочинів.

Навчальний курс для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді розроблявся суддями, які добре обізнані в досліджуваній тематиці.

Начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Ольга Шаповалова привітала присутніх учасників та тренерів, відзначила важливу роль спеціальної підготовки, висловила вдячність за їхню готовність здобувати нові професійні знання та використовувати їх в ході підготовки кандидатів на посаду судді. Ольга Шаповалова підкреслила, що курс має практичну спрямованість і розрахований, перш за все, на набуття навичок кандидатами на посаду судді у вирішенні складних процесуальних питань, які постануть перед ними вже в перші дні роботи. Вона також представила навчальні цілі тренінгу та узагальнила очікування учасників.

У тренінгу взяли участь викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Коротких, який є координатором зазначеного курсу; старший науковий співробітник цього відділу Олександр Здебський, судді Ігор Строгий, Тетяна Волошина, Марина Антонюк, Микола Місечко, Петро Заруба, Віра Левко, Вікторія Жмудь, Костянтин Медвєдєв, Ольга Булейко та Ольга Луньова, які були розробниками цього курсу. У ході розробки матеріалів курсу були використані найбільш ефективні інструменти для забезпечення інтерактивного формату навчання та контролю успішності з урахуванням особливостей категорії слухачів (відеоматеріали, робота з клікерами, кейс-стаді, вправи для мозкового штурму, тощо).