flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу до актора Остапа Ступки

06 квітня 2023, 16:48

06 квітня 2023 року до слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого, погоджене з прокурором відділу Київської міської прокуратури, про застосування до актора Остапа Ступки запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, у певний час доби, а саме: у період часу з 22 год. 00 хв. по 06 год. 00 хв. наступної доби, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння).

 За наслідками розгляду вказаного клопотання, слідчий суддя, з дотриманням вимог КПК України,  в тому числі положень ст. 26 КПК України, відповідно до яких слідчий суддя у кримінальному провадженні вирішує лише ті питання, що винесені на його розгляд сторонами та віднесені до його повноважень, прийняв рішення про задоволення у повному обсязі внесеного на розгляд клопотання слідчого, та застосував до Остапа Ступки запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний час доби, а саме: у період часу з 22 год. 00 хв. по 06 год. 00 хв. наступної доби.

 Крім того, на Остапа Ступку слідчим суддею покладено обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме: прибувати до слідчого, прокурора, суду по першому виклику; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання, реєстрації, роботи та засобів зв’язку; не відлучатись за межі м. Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

 Термін дії обов’язків покладених на Остапа Ступку визначено до 05 червня 2023 року включно.