flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шевченківський районний суд м. Києва розпочав розгляд кримінального провадження про вчинення воєнного злочину  

21 листопада 2023, 16:31

Шевченківський районний суд м. Києва розпочав розгляд кримінального провадження про вчинення воєнного злочину   

 

До Шевченківського районного суду м. Києва надійшов обвинувальний акт про вчинення громадянами України Г. та Р. кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (Пособництво державі-агресору), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).   

Так, вказані громадяни обвинувачуються у тому, що за попередньою змовою групою осіб без наявності військової необхідності протиправно заволоділи майновими активами (майнові комплекси, складські приміщення, зерно та інша сільськогосподарська продукція українського походження тощо) суб’єктів господарювання приватної форми власності на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Також ці громадяни обвинувачуються в організації протиправної передачі представникам держави – агресора матеріальних ресурсів, в тому числі зернової продукції, мінеральних добрив, транспортних засобів, палива, які на праві власності належали українським суб’єктам господарювання.

Потерпілими у кримінальному провадженні визнані більш як двадцять суб’єктів господарювання у сфері агропромислового комплексу України.

Шевченківським районним судом міста Києва вказане кримінальне провадження призначено до судового розгляду.