flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Шевченківського районного суду міста Києва Антонюк Марина Станіславівна прийняла участь у тренінгу на тему: «Особливості розгляду окремих категорій справ у кримінальному судочинстві. Особливі порядки судового розгляду»

10 листопада 2017, 15:35

8-9 листопада 2017 року суддя Шевченківського районного суду міста Києва Антонюк Марина Станіславівна прийняла участь в якості викладача (тренера) у тренінгу для тренерів з навчального курсу для кандидатів на посаду судді на тему: «Особливості розгляду окремих категорій справ у кримінальному судочинстві. Особливі порядки судового розгляду», проведеному Національною школою суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом «Підтримка судової реформи». Відкрила  захід  начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник, суддя Верховного Суду України у відставці, Заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Ольга Шаповалова. Також привітала присутніх учасників та тренерів, а також запевнила у готовності викладачів (тренерів) здобувати нові професійні знання та використовувати їх під час проведення спеціальної підготовки директор Львівського регіонального відділення НШСУ Оксана Польна.

Учасниками заходу також стали: викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, Заслужений юрист України Олександр Коротких, суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Ігор Строгий, суддя Оболонського районних судів міста Києва Микола Місечко, суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області, кандидат юридичних наук Костянтин Медвєдєв, суддя Апеляційного суду Запорізької області у відставці, кандидат юридичних наук Ольга Булейко, суддя Вугледарського міського суду Донецької області Ольга Луньова, які були розробниками цього курсу.

Під час розробки навчальних матеріалів були використані найбільш ефективні інструменти для забезпечення інтерактивного формату навчання та контролю успішності з урахуванням особливостей категорії слухачів. У результаті чого під час дводенного тренінгу були розглянуті питання, які є нагальними і потребують детального вивчення та обговорення. А саме питання: здійснення судового провадження на підставі угод, діяльність слідчого судді щодо обрання запобіжних заходів, пов’язаних з обмеженням свободи, загальні обов’язки судді щодо захисту прав людини, застосування примусових заходів медичного характеру та судове провадження у формі приватного обвинувачення.