flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про стан розгляду судом запитів в порядку Закону України "Про доступ до публічної інформації" за 2016 рік

30 січня 2017, 16:23

 

 

Інформація

про виконання Шевченківським районним судом м.Києва

Закону України "Про доступ до публічної інформації"

у 2016 році

 

У 2016 році до Шевченківського районного суду м.Києва надійшло 123 запити з посиланням на Закон України «Про доступ до публічної інформації», з яких від громадян – 101 (82,1%) запити, від представників юридичних осіб – 19 (15,4%) запитів, від громадських організацій – 3 (2,4%) запитів. Зокрема, електронною поштою – 95 (77,2%), поштою – 11 (8,9 %), через канцелярію суду – 17 (13,8%) запитів.

Питання, порушені у запитах, стосувалися в основному стану розгляду судових справ та отримання копій судових рішень (86 запитів – 69,9%); надання інформації щодо особистих даних суддів, їх помічників, копій декларацій про майновий стан суддів, освіти та хронології трудової діяльності суддів, виплати премій та надбавок державним службовцям (15 запитів – 12,2 %); надання інформації щодо внесення рішень до ЄДРСР  (3 запити – 2,4%); надання статистичних даних (2 запити – 1,6%); а також надання інформації щодо кількості слідчих та ювенальних суддів, списку працюючих суддів, штатного розпису, розподілу судових справ, надання службового житла, списку присяжних, територіальної юрисдикції тощо.

Усі запити опрацьовано та розглянуто в установлений термін, за виключенням 7 випадків, в яких термін надання відповіді було недодержано переважно через надмірне навантаження на працівників суду.

Кількість задоволених запитів (у т.ч. частково) становить 97, у задоволенні 26 запитів відмовлено, оскільки запитувана інформація у суду була відсутня або не належала до публічної.

У запитах з питань відправлення правосуддя заявникам було роз’яснено, що запитувана інформація не є публічною в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації» у зв’язку з чим не підлягає виконанню в порядку та у строки, встановлені цим Законом, та повідомлено, що отримання інформації з питань відправлення правосуддя здійснюється виключно відповідно до вимог процесуального законодавства і не є предметом регулювання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Відповіді на запити були надані в письмовій формі та направлені запитувачам за допомогою поштового або електронного зв’язку за вибором заявника.