flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про стан розгляду судом запитів в порядку Закону України "Про доступ до публічної інформації" за 2013 рік

15 січня 2014, 14:39

  

Інформація про стан розгляду судом запитів в порядку

Закону України "Про доступ до публічної інформації"

за 2013 рік

  

Доступ до публічної інформації Шевченківським районним судом міста Києва забезпечується шляхом систематичного та оперативного оприлюднення інформації на офіційному веб-сайті в мережі Інтернет, на інформаційних стендах суду, а також, надання інформації забезпечується за запитами на інформацію в електронному та письмовому порядку.

Кожен запит про надання інформації у рамках Закону України «Про доступ до публічної інформації» реєструється у відповідному журналі, який заповнюється та зберігається у загальній канцелярії суду.

В результаті вивчення стану розгляду запитів на отримання публічної інформації до Шевченківського районного суду міста Києва за період з 01 січня 2013 року по 01 січня  2014 року  надійшло 124 запита на отримання публічної інформації від громадян, представників масової інформації, підприємств та організацій.

Слід зазначити, що на всі запити були вчасно надані відповіді та роз’яснення. За результатами розгляду вказаних запитів було задоволено 71 запит та надано запитувану інформацію. По іншим запитам були надані письмові роз’яснення. 

Відповіді на вказані запити були надані в письмовій формі та направлені сторонам рекомендованою кореспонденцію, а в деяких випадках – електронною поштою.

Слід відмітити, що Шевченківським районним судом міста Києва не надається інформація, доступ до якої є обмеженим, таємна та конфіденційна інформація (статті 6,7,8 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

Протягом 2013 року в порядку Закону України "Про доступ до публічної інформації" велику кількість запитів становили звернення з питань отримання інформації щодо стану розгляду справи, дати слухання, судді, у провадженні якого знаходиться справа, та інших суто процесуальних питань. Значну кількість запитів становлять звернення як громадян, так і юридичних осіб, з питань отримання ними копій ухвал, рішень, постанов, вироків, з посиланням, при цьому, саме на Закон України «Про доступ до публічної інформації». Крім того, запити стосувалися направлення копій Правил пропуску осіб до приміщень судів та на їх територію транспортних засобів, отримання інформації що, міститься в декларації про доходи суддів та членів їх сімей.