flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо проведення судового засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета

10 грудня 2020, 08:01

10 грудня 2020 року о 14:00 год. в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва відбудеться судове засідання за обвинуваченням Антоненка А.С., Кузьменко Ю.Л. та Дугарь Я.С. в справі щодо вбивства журналіста Шеремета П.Г.

Відповідно до положення ч. 2 ст. 27 КПК України, у зв’язку з карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, судом прийнято рішення про обмеження доступу в судове засідання осіб, які не є учасниками судового процесу, окрім представників ЗМІ, що висвітлюють хід судового розгляду.

До того ж, відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 27 КПК України, судом прийнято рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні у зв’язку з необхідністю забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні. Оскільки, на минулому засіданні 21 жовтня 2020 року, під час оголошення ухвали суду присяжних, особи, які виявили бажання бути поручителями та інші невідомі особи, що знаходились в залі судових засідань, почали голосно кричати, нецензурно та зневажливо висловлюватись на адресу суду присяжних, прокурора, поводити себе агресивно, порушувати порядок знаходження в суді тощо.

З метою забезпечення принципів гласності та відкритості судового провадження під час розгляду вказаної справи до зали судового засідання № 101 Шевченківського районного суду м. Києва буде допущено представників ЗМІ та забезпечено здійснення он-лайн трансляції ходу судового розгляду, за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=2prYRO00CiM.