flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації, розміщеної у соціальній мережі Фейсбук

22 вересня 2021, 16:58

 

 

20 вересня 2021 року на сайті « Слідство інфо » був опублікований матеріал Марії Горбань «  Пяні та непокарані».

Центр протидії корупції, з посиланням на вказаний матеріал , на своїй сторінці в Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/antac.ua/posts/4375684732530283, зробив допис до матеріалу , узагальнюючи дві групи суддів, про яких йдеться мова в статті  : одна група - вгорі з посиланням на фото - судді , які за даними поліції і ЗМІ п’яними сідали за кермо, інша - внизу,  теж з посиланням на фото  - судді, які  відмазували п’яних за кермом  . Серед фото тих,  хто знизу - суддя Шевченківського районного суду міста Києва Мальцев Дмитро Олександрович .

Шевченківський районний суд міста Києва вважає відповідне формулювання  щодо  судді Мальцева Д. О. недопустимим з огляду на наступне.

Так, дійсно, 21 лютого 2020 року суддя  Шевченківського районного суду міста Києва Мальцев Д. О. закрив провадження у вказаній справі. Підставою  для відповідного закриття стала стаття 247 КУпАП , яка передбачає ухвалення такого рішення в справах про притягнення до адміністративної відповідальності , якщо відсутня подія або склад адміністративного правопорушення.

Подія та склад правопорушення підтверджується доказами , які разом з протоколом направляються до розгляду в суд.

Відповідно до статті 252 КУпАП суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному, об’єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

 Розглядаючи матеріали про притягнення особи до адміністративної відповідальності, оцінюючи надані докази, суд виніс постанову, якою закрив провадження у справі, оскільки ті докази , які були досліджені ,  в своїй сукупності не вказували на наявність складу адміністративного правопорушення щодо особи, відносно якої був складений відповідний протокол.

Постанова ніким не оскаржувалася та набрала законної сили.

Закрити справу про адміністративне правопорушення за відсутністю складу або події адміністративного правопорушення  - це повноваження судді, які йому надаються відповідно до норм закону, у випадках, якщо відповідний склад не буде підтверджений достатніми та допустимими доказами.

Шевченківський районний суд наголошує на тому, що висловлювання « відмазували» як суб’єктивна думка щодо  судового рішення , яким закрито справу про адміністративне правопорушення , є неприпустимою і просить утримуватися громадськість та представників ЗМІ в своїй діяльності використовувати недопустимі твердження щодо оцінки судових рішень.