flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги судді Ястребова Дмитра Олександровича!

22 серпня 2014, 15:02

  

 

 

 

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. КИЄВА

04655,  м.Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна, 10-Б, тел./факс (044) 272-18-47

 

 

22 серпня 2014 року                                            

вих. № 31360/14-Вих                              

Судді Шевченківського

районного суду м. Києва

Ястребову Д.О.

01133,  м. Київ, пр. Лабораторний 6,  кв. 131

 

 

Шановний Дмитре Олександровичу!

 

На Вашу заяву стосовно звільнення Вас з посади судді Шевченківського районного суду м. Києва за власним бажанням повідомляємо, що відповідно до ч.ч.2, 3 ст.109 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», суддя має право у будь-який час перебування на посаді незалежно від мотивів подати заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Заява про відставку, заява про звільнення з посади за власним бажанням подається суддею безпосередньо до Вищої ради юстиції, яка протягом одного місяця з дня надходження відповідної заяви вносить до органу, який обрав або призначив суддю, подання про звільнення судді з посади. У разі звільнення судді з посади в результаті внесення такого подання Вища рада юстиції повідомляє про це Вищу кваліфікаційну комісію суддів України.

Таким чином, із заявою про звільнення з посади судді Вам необхідно звернутись до Вищої ради юстиції, а не до Шевченківського районного суду м.Києва.

Крім цього, частиною 4 ст.109 вище вказаного закону, визначено, що суддя продовжує здійснювати свої повноваження до прийняття рішення про його звільнення.

Доводимо до Вашого відома, що оскільки рішення про Ваше звільнення компетентними органами не приймалося, Ви маєте продовжити виконувати свої обов’язки, одразу ж після закінчення терміну перебування в основній щорічній відпустці.

 

Голова Шевченківського

районного суду м. Києва                                                   О. А. Савицький