flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч із школярами спеціалізованої школи № 125 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови

18 лютого 2022, 15:27

18 лютого 2022 року до Шевченківського районного суду міста Києва завітали учні 10-А класу спеціалізованої школи #125 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови. 

Зустріч з учнями провели  голова Шевченківського районного суду міста Києва Мартинов Євген Олександрович, судді-спікери Шевченківського районного суду міста Києва Антонюк Марина Станіславівна та Фролова Ірина Вікторівна, прокурор Шевченківської окружної прокуратури міста Києва Адамів Юлія Ярославівна та лейтенант поліції інспектор СЮП Шевченківського УП ГУНП у місті Києві Колодницька Неля Олександрівна.

Під час зустрічі з учнями були обговорені теми адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх, особлива увага була приділена темі булінгу. 

Школярам розповіли про загальні аспекти функціонування суду та про професію судді зокрема.  

Під час відвідування суду дітям була проведена ознайомча екскурсія кабінетами суддів, канцеляріями, архівом суду.

І знову безліч питань, які сформовані світоглядом школярів старшої школи та відповіді на які намагалися всі разом знайти, серед яких: чи замінить машина людину? Ким краще розпочинати працювати, щоб стати суддею? Чи є професія судді небезпечною? Чи обрали би Ви професію судді, якщо повернути в минуле? Чи важко бути суддею? Що таке нарадча кімната і чи може вона знаходитися в квартирі, де проживає суддя? 

Шевченківський районний суд міста Києва дякує школярам за візит та сподівається і в подальшому на приємні зустрічі з підростаючим поколінням.