flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про завершення розгляду кримінального провадження про вчинення терористичного акту під будівлею Верховної Ради України у 2015 році

15 листопада 2023, 16:50

У провадженні Шевченківського районного суду міста Києва перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням Гуменюка І.В. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 258, ч.1 ст. 263, ч.2 ст. 342 КК України. Вказане кримінальне провадження розглядається судом присяжних.

В судовому засіданні 15 листопада 2023 року було розглянуто клопотання прокурора про закриття кримінального провадження у зв’язку із смертю обвинуваченого.

Оскільки за ініціативою прокурора було поставлено питання про закриття провадження, суд з метою виконання вимог кримінального процесуального закону звернувся до родичів померлого для з’ясування наявності у них заперечень з приводу закриття провадження та намірів продовжувати судовий розгляд задля реабілітації Гуменюка І.В. Будь-яких заперечень від родичів померлого не надійшло. При цьому захисники обвинуваченого у судовому засіданні підтримали клопотання прокурора, не просили продовжувати судовий розгляд з метою реабілітації обвинуваченого та погодились з наявністю правових підстав для закриття кримінального провадження.

Суд присяжних, за наслідками розгляду клопотання прокурора, виконав імперативні вимоги кримінального процесуального закону та постановив ухвалу про закриття кримінального провадження на підставі п.5 ч.1 ст. 284 КПК України.