flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про розгляд Шевченківським районним судом м.Києва клопотань щодо події смертельної ДТП, яка мала місце у м. Києві увечері 14 листопада 2023 року

17 листопада 2023, 16:33

Слідчими суддями Шевченківського районного суду м. Києва 17 листопада 2023 року були розглянуті клопотання Слідчого управління ГУНП у м. Києві про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою щодо осіб, які на думку слідства, причетні до ДТП, яка мала місце у м. Києві увечері 14 листопада 2023 року.

Так, за змістом клопотань 14.11.2023 громадянин Г., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, неподалік від буд. 1-а по вул. Старокиївська в м. Києві, керуючи автомобілем «Audi S6», допустив громадянку Д. до керування автомобілем, достовірно знаючи, що вона перебуває у стані алкогольного сп’яніння внаслідок вживання спиртних напоїв протягом дня в його безпосередній присутності.

Далі, за версією слідства, громадянка Д., керуючи вказаним автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушила вимоги Правил дорожнього руху, виїхала на зустрічну смугу руху, де вчинила зіткнення з автомобілем «Toyota Rav 4», який рухався назустріч у межах своєї смуги.

Внаслідок ДТП водій та пасажир автомобіля «Toyota Rav 4» загинули.

Дії громадянина Г. слідчим кваліфіковані за ст. 287 КК України, а громадянки Д. – за ч.4 ст. 286-1, ч.1 ст. 382 КК України.  

За наслідками розгляду вказаних клопотань слідчими суддями Шевченківського районного суду м. Києва щодо кожного із вказаних підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.