flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових процесів, а також громадян та представників юридичних осіб, які не є учасниками процесу

13 травня 2015, 15:10

             До уваги учасників судових процесів, а також громадян та представників юридичних осіб, які не є учасниками процесу.

Положення стосовно надсилання до суду електронних документів учасниками судового процесу ВИКЛЮЧЕНО!!!

Доводимо до Вашого відома, що порядок використання електронної адреси суду та обробка вхідної кореспонденції, що надходить на офіційну електронну адресу суду здійснюється згідно:

1)    Положення про порядок використання ресурсів локальної обчислювальної мережі в Державній судовій адміністрації України, територіальних управліннях Державної судової адміністрації України, місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції, яке затверджене Наказом ДСА України від 4 грудня 2013 року № 164 (далі – Положення);

2)    Тимчасового регламенту обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, який затверджений Наказом ДСА України  від 7 вересня 2012 року № 105 (далі – Тимчасовий регламент).

  Офіційні електронні адреси призначені для службового листування між ДСА України, ТУ ДСА України, судами, офіційними представниками інших органів і установ, а також офіційними представниками міжнародних організацій (п.8.2.1. Положення), у зв’язку з цим, основна функція офіційної електронної адреси полягає у швидкому і ефективному спілкуванні між зазначеними органами, установами і організаціями.  

   Разом з цим, прослідковується тенденція до збільшення кількості документів, які надсилаються на офіційну електронну адресу суду від учасників судових процесів, а також громадян та представників юридичних осіб, які не є учасниками процесу, з приводу отримання інформації.

  У зв’язку з цим, інформуємо учасників судових процесів, що відповідно до п. 1 Наказу ДСА України від 14 червня 2013 року №81 положення Тимчасового регламенту стосовно надсилання до суду електронних документів учасниками судового процесу ВИКЛЮЧЕНО.

  Отже, будь-які документи (позови, заяви, клопотання, скарги тощо), які надійшли на офіційну електронну адресу суду від учасників судових процесів, а також громадян та представників юридичних осіб, які не є учасниками процесу, з приводу отримання інформації не можуть бути визнані як такі, що надійшли до суду.