flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не відпускав Великодного Вадима Георгійовича, який підозрюється за ч.3 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище)

18 квітня 2016, 15:00

В засобах масової інформації поширені відомості про те, що слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Бугіль В.В. відмовив у застосуванні до підозрюваного Великодного В. Г.  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У зв’язку з цим, прес-служба суду повідомляє, що ця інформація не відповідає фактичним обставинам,  та повідомляє таке.

16 квітня 2016 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва     Бугіль В.В. за клопотанням слідчого  ГУ НП у м. Києві  З А С Т О С У В А В   до  Великодного Вадима Георгійовича, який підозрюється   за ч.3 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою.    

Відповідно до  ч.4 ст.183 КПК України суд зобов’язаний визначити особі, підозрюваній за ч.3 ст.369 КК України, розмір застави, оскільки діяння Великодного В.Г. не пов’язані з застосуванням насильства, не спричинили загибель людини.

Разом з тим, враховуючи обставини інкримінованого Великодному В.Г. правопорушення, слідчий суддя вийшов за межі максимального,  встановленого законом розміру застави та визначив заставу у  сумі  964 600 гривень.

Станом на 18 квітня 2016 року відсутні відомості щодо внесення застави відносно підозрюваного Великодного В.Г., а тому останній продовжує перебувати під вартою.