flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

25 жовтня 2016 року у Шевченківському районному судді м. Києва відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Гуменюка І.В. та Крайняка С.В.

26 жовтня 2016, 13:44

 25 жовтня 2016 року у Шевченківському районному судді м. Києва відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням  Гуменюка І.В. за ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 342 КК України та Крайняка С.В. за ч. 3 ст. 258 КК України.

Відповідно до обвинувального акту останнім інкримінується вчинення 31.08.2016  терористичного акту  – вибух у натовпі на площі Конституції у м. Києві спорядженої бойової гранати. Внаслідок зазначеного загинуло чотири людини, четверо отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Під час проведення підготовчого судового засідання прихильники обвинувачених осіб, намагаючись радикальними заходами зірвати засідання, вплинути на колегію суддів та запобігти вирішенню питання щодо продовження строку застосованого до обвинувачених запобіжного заходу, створили сутичку з представниками правоохоронних органів, пошкодили меблі та технічне обладнання у залі судового засідання.

Водночас, не дивлячись на численні погрози з боку присутніх під час засідання громадян, колегією суддів обвинувальний акт призначений до судового розгляду у складі двох професійних суддів і трьох присяжних.

https://www.youtube.com/watch?v=EF0c5ChhWQ0