flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Шевченківському районному суді м.Києва обговорено актуальні питання діяльності

08 жовтня 2018, 11:23

5 жовтня 2018 року в приміщенні Шевченківського районного суду м.Києва відбулась чергова нарада суддів до участі в якій були запрошені: голова Ради суддів України Ткачук О.С., народний депутат України Геращенко А.Ю., заступник голови Державної судової адміністрації України Чорнуцький С.П., начальник Територіального управління державної судової адміністрації України в м.Києві Сімановський О.В., керівник Київської місцевої прокуратури №10 Гавриш Р.В., начальник Шевченківського УП ГУ НП в м.Києві Приступа Г.Л., начальник СВ Шевченківського УП ГУ НП в м.Києві Шумейко Д.О. До зустрічі також долучились: представник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в України (Київський відділ) та представники засобів масової інформації.
Зі вступним словом відкрив нараду голова Шевченківського районного суду м.Києва Савицький О.А. Під час свого виступу Савицький О.А. подякував гостям суду за прийняте запрошення та за участь в нараді, висловив подяку за реакцію та підтримку в ситуації, що склалась у зв’язку з отриманими суддями Шевченківського районного суду м.Києва погрозами.
Наступним до присутніх звернувся голова Ради суддів України. Привітавши суддів зі святом Дня юриста України Ткачук О.С. зазначив, що в будь-якій ситуації судді повинні виконувати свої професійні обов’язки – здійснювати судочинство. Однак ситуація, яка спонукала до проведення зустрічі – систематичне порушення правопорядку в судах та випадки тиску на судів є недопустимою. Також під час виступу Ткачук О.С. відзначив, що РСУ працює над системним вирішенням проблемних питань, які щоденно постають перед суддями, впроваджені процеси реформування судової системи спрямовані на відновлення поваги до судової гілки влади.
Окремо у своєму виступі голова РСУ звернув увагу присутніх на результати спільного засідання представників РСУ з прокурорською спільнотою та представниками адвокатури, проведеного 21 вересня поточного року. Відзначивши, що результатом зустрічі стало прийняття спільного рішення щодо єдиних етичних правил поведінки, які в свою чергу передбачатимуть механізм дисциплінарної відповідальності за випадки прояву неповаги до суду та кожного з суддів зокрема. 
Народний депутат України Геращенко А.Ю. подякував за запрошення до участі в заході, відзначив, що саме в Шевченківському районному суді м.Києва здійснюється судовий розгляд великої кількості резонансних справ. У своєму виступі Геращенко А.Ю. приділив увагу питанням: внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, необхідності законодавчого врегулювання питання створення та запровадження судової охорони. З приводу погроз надісланих суддям, Геращенко А.Ю. заявив, що кожен такий факт має бути розслідуваним уповноваженими органами, водночас народний депутат України повідомив, що звернувся до відповідних органів кіберполіції для отримання інформації про результати проведеної роботи із розслідування факту надісланих суддям Шевченківського районного суду м.Києва погроз.
У своєму виступі керівник Київської місцевої прокуратури №10 та представники Шевченківського УП ГУ НП в м.Києві повідомили присутнім про те, що органами досудового розслідування під процесуальним керівництвом прокурорів Київської місцевої прокуратури №10 вживаються вичерпні заходи для швидкого та ефективного розслідування випадків тиску на суд та погроз окремим суддям Шевченківського районного суду м.Києва. Окрім того наголосили на неприпустимості будь-яких неправомірних дій щодо суддів та невідворотність покарання для винних осіб.
По закінченню зустрічі всі запрошені мали нагоду ознайомитися з організацією роботи в Шевченківському районному суд м.Києва. В ході екскурсії судом голова Шевченківського районного суду м.Києва продемонстрував технічні можливості системи охорони суду, провів гостей кабінетами відділів організаційного забезпечення розгляду цивільних, кримінальних та адміністративних справ, показав приміщення архіву суду. При цьому голова Ради суддів України окремо приділив увагу питанню запровадження в Шевченківському районному суді м.Києва «Електронного суду».