flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Шевченківського районного суду м.Києва відвідала захід «Права людини в контексті ВІЛ та ТБ»

05 листопада 2018, 16:38

5 листопада 2018 року суддя Шевченківського районного суду м.Києва Антонюк Марина Станіславівна відвідала захід «Права людини в контексті ВІЛ та ТБ», проведений за сприяння ПРООН. Учасниками події також стали судді Верховного суду, Конституційного суду України, Апеляційного суду та Апеляційного суду Київської обл. Метою заходу стало обговорення ролі суддів у юридичній практиці щодо прав людей, які живуть з ВІЛ та ключових груп населення.
На початку перед присутніми із вітальним словом виступила суддя Олена Волкова. Із висвітленням питань щодо ролі Закону у вирішенні проблем сталої відповіді на ВІЛ, правові бар’єри, на які має бути спрямована увага професійної спільноти юристів, огляд досвіду, кращих практик, отриманих суддею під час участі в форумах суддів в інших регіонах щодо їх роботи з питаннями ВІЛ та законодавства.
У ході зустрічі директор Центру громадського здоров’я розкрив питання про огляду епідемії ВІЛ в Україні, як країни з високим рівнем впливу, зв’язок з ТБ, висвітлив проблемні питання із застосування Додатку до Звіту Глобальної комісії з ВІЛ та законодавства та окреслив шляхи підтримки реалізації стратегії щодо подолання СНІДу.
По закінченню заходу до обговорення зазначених питань активно приєднались присутні на заході судді.