flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації про обрання запобіжного заходу екс-керівнику агрохолдингу "Мрія"

07 листопада 2018, 16:31

У зв’язку з опублікуванням 7 листопада 2018 року в мережі Інтернет недостовірної  інформації із заголовком «Суд без застави відпустив екстрадованого екс-керівника агрохолдингу "Мрія". Шевченківський районний суд м.Києва вважає за необхідне довести до громадськості наступне.

6 листопада  2018 року на розгляд до Шевченківського районного суду м.Києва надійшло клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у м.Києві, про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання відносно Гути Миколи Івановича - підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство).

За результатами розгляду слідчим суддею Шевченківського районного суду м.Києва зазначене клопотання було задоволено та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Звертаємо увагу на те, що слідчий суддя виходячи із загальних засад кримінального провадження, принципів змагальності сторін та диспозитивності, не має права виходити за межі клопотання та застосовувати більш суворий запобіжний захід ніж про це просить сторона обвинувачення у своєму клопотанні.

При цьому Шевченківський районний суд м.Києва звертається до представників ЗМІ з вимогою дотримуватись основних стандартів подачі інформації журналістами та перевіряти її  достовірність.