flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадскості та ЗМІ!

05 грудня 2013, 11:21

 

У зв’язку із неправдивою та суперечливою інформацією, яка була розповсюджена ЗМІ 04.12.2013 року, щодо подій у Шевченківському районному суду м. Києва, зокрема з посиланнями на повідомлення Народного депутата України Романа Ілика повідомляємо, що вчора розгляду будь – яких клопотань про обрання запобіжних заходів та кримінальних проваджень відносно осіб які приймали участь в подіях біля Адміністрації Президента України 01.12.2013 року у суді не проводилось.

Між тим 04.12.2013 року під головуванням судді Антонюк М.С. відбулось підготовче судове засідання із розгляду кримінального провадження відносно Андрійка Р.Ю., Зозулі В.В. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 342 КК України.

Зі змісту обвинувального акту, який направлений на розгляд до суду, вбачається, що Андрійко Р.Ю., Зозуля В.В. діючи умисно в групі з іншими невстановленими слідством особами, 02.10.2013 року приблизно об 11 год. 00 хв., перебуваючи біля будівлі Київської міської державної адміністрації почали вчиняти опір працівникам міліції та військовослужбовцям внутрішніх військ МВС України, що виразилось у нанесенні ударів в різні частини тіла та пошкодженні форменого одягу.

Дії обвинувачених отримали кваліфікацію за ч.2 ст. 342 КК України як вчинення опору військовослужбовцеві під час виконання останнім покладених на нього обов’язків щодо охорони громадського порядку.

В межах вказаного кримінального провадження відносно кожного із обвинувачених обрано запобіжний захід у вигляд застави.

Будь-яких клопотань про зміну запобіжного заходу від сторін  судово провадження, а саме прокурора,  обвинувачених та їх захисників не надходило.

Ухвалою суду від 04.12.2013 року обвинувальний акт повернуто прокурору Шевченківського району м. Києва на підставі п.3 ч.3 ст. 314 КПК України.

У зв’язку із зазначеним звертаємо увагу представників ЗМІ про  те, що надання недостовірної  інформації призводить до введення в оману суспільства та дає підстави для підбурювання населення для вчинення неправомірних дій та роздмухуванню агресії щодо співробітників суду, що мало місце зокрема 04.12.2013 року під час блокування роботи  Шевченківського районного суду м. Києва колоною мітингувальників, яка нараховувала більш ніж тисячу осіб.

Для унеможливлення повторення такої ситуації просимо відповідно до Закону України «Про доступ до інформації» звертатись для надання необхідної інформації до суду з відповідними запитами зразки яких разом із інформацією про судові засідання які плануються проводиться суддями містяться на офіційному веб-порталі .