flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа знайшла своє вирішення

23 грудня 2013, 11:55

            Повідомляємо, що 13 грудня 2013 року Шевченківським районним судом міста Києва постановлено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням Солоненка  Олександра Сергійовича, 01 грудня 1968 року народження, у вчиненні злочину, передбаченого ст. 293 КК України «Групове порушення громадського порядку».

Судом встановлено, що 01 грудня 2013 року о 20 годині 10 хвилин, разом з іншими невстановленими особами у кількості не менше ніж 50 чоловік, перебуваючи у громадському місці, на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Хрещатик в місті Києві, діючи умисно та усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, Солоненко О.С. приймав активну участь у вчиненні групових дій щодо порушення громадського порядку.

Одночасно з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена 13 грудня 2013 року, відповідно до якої обвинувачений повністю визнав свою винуватість у зазначеному діянні. Зазначена угода була затверджена судом, Солоненка О.С. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 КК України, і призначено йому покарання у виді штрафу у розмірі 50 (п’ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 (вісімсот п’ятдесяти) гривень у дохід держави.

Запобіжний захід, обраний Солоненку Олександру Сергійовичу у виді тримання під вартою, – скасовано та звільнено його з – під варти в залі суду.