flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шевченківський районний суд м.Києва провів інформаційний захід для школярів «Стоп булінг».

28 лютого 2020, 18:29

28 лютого 2020 року Шевченківський районний суд м.Києва відвідали учні 8 класу ліцею 144 ім. Григорія Ващенка.

На початку, перед присутніми, із вітальним словом виступив голова Шевченківського районного суду м.Києва Мартинов Є.О., який зазначив, що приємно зустрічати в стінах суду дітей, розповів школярам про професію судді, її роль, значення та поміркував над тим, що, можливо, у декого з присутніх після відвідування суду з’явиться бажання працювати у суді, а в майбутньому й можливо стати суддею.

Із висвітленням питання щодо учасників судового процесу, залу судового засідання та роботи суду загалом, виступила суддя-спікер Антонюк М.С.

Метою зустрічі стало роз'яснення школярам та вчителям як запобігти булінгу, як його виявити, куди звертатися за допомогою.

В межах заходу суддею-спікером Фроловою І.В. було проінформовано про поняття булінг, його види, як протидіяти насильству та як відрізнити типовий конфлікт і непорозуміння між дітьми від булінгу, про відповідальність неповнолітніх  за вчинення булінгу. Зазначила, що основними причинами поширення булінгу є байдужість оточуючих до того, що відбувається, а також те, що багато дітей, які стають жертвами насилля, бояться або соромляться про це розповісти.

Під час бесіди було продемонстровано презентацію на тему «Стоп булінг», яка містила декілька відеороликів для привернення уваги школярів до важливої теми даного заходу.

Крім цього, учням проведено ознайомчу екскурсію кабінетами Шевченківського районного суду м.Києва.