flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення Шевченківського районного суду м. Києва до громадськості

12 червня 2020, 23:34

12 червня 2020 року у Шевченківському районному суді м.Києва відбулось судове засідання з розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно Стерненка С.В.

В той же час на території та в приміщенні суду представники громадськості, які виявили бажання бути присутніми під час розгляду клопотання, безпосередньо в залі судового засідання, нехтуючи будь-якими правилами громадського порядку та поваги до суду, всіляко заважали роботі працівників суду, вчиняли неприпустимі дії, спрямовані на загрозу життю та здоров’ю відвідувачам та працівникам суду.

Зазначені дії громадських активістів вчинялися всупереч представникам Судової охорони, яка забезпечувала порядок та безпеку громадян в суді.

Незважаючи на неодноразові заклики та прохання до присутніх не вчиняти провокативних дій, спрямованих на небезпеку, застосовуючи шумо-димові пристрої, громадяни несли загрозу порядку та безпосередньо життю і безпеці відвідувачів суду та його працівникам.

Звертаємо увагу громадськості на неприпустимість вищезазначених та будь-яких інших неправомірних дій, які невідворотньо мають результатом відповідальність, установлену нормами законодавства України.